201802 FdMA ENC EDUCA PS (23)

«Si comparteixes…»

El passat mes de febrer vaig tenir l’oportunitat de participar en la Trobada d’Educadors/es de Plataformes Socials.

El poder compartir amb companys/es d’arreu les seves experiències va ser molt gratificant. Te n’adones que tot i la diferència, diversitat, llunyania… tots i totes treballem per un mateix objectiu.

Durant la trobada vam realitzar diferents dinàmiques treballant el lema «Si comparteixes es multiplica» i la veritat és que vaig tenir la sensació que era ben cert.

En una de les dinàmiques havíem d’explicar quins canvis i innovacions creiem importants en els nostres projectes. Tots/es vam exposar la nostra opinió, i em va semblar sorprenent que totes les persones que estàvem al grup, vivíem amb il·lusió tots aquests canvis o innovacions. Inclús els que semblaven que no eren molt grans. Recordo que una companya de Saragossa explicava que el projecte Maín Mujer s’havia consolidat,  que havia iniciat una activitat de Club de Lectura que li aportava moltes coses, o en Juanjo quan deia lo del reforç a les tardes al CRAE o la Mònica quan ens parlava del treball en Xarxa amb les famílies, o en Josep de Torrent quan parlava del reconeixement de la figura d’Educador Social… Tothom parlava, escoltava i sentia i donava valor a aquell fet, projecte, canvi que li semblava important. A tots ens ho semblava. De tot el que vàrem exposar, vam decidir crear un projecte integral que compartia tots objectius comuns en cada un dels que havíem explicat. Va ser genial!

En una segona dinàmica vam parlar dels somnis que volíem i aquí ens va passar una mica el mateix. Vam coincidir en moltes de les coses que vam exposar. Tots i totes teníem un fita comú clara! Donar continuïtat i solidesa i consolidar Projectes. Projectes que estan plens de vida i en el que cadascun de nosaltres aportem el nostre granet de sorra.

Molts de nosaltres dèiem que per a fer possible això és important «apostar» per donar estabilitat als equips, invertir en infraestructures i equipaments o acompanyar les  persones que comencen a la casa per a que sentin que seu el projecte.

De tot això, el que em va resultar més interessant va ser que tothom deia els somnis amb la il·lusió que sigui possible. De fer créixer el somni de lluitar pels qui més ho necessiten. Això, és ben «latent» a tots els centres i em va fer molta il·lusió compartir un espai on es parlessin tots aquests temes.

Pel que fa al lema que havíem d’idear, vam tenir poc temps però teníem clar que la paraula CONSTRUIR hi havia d’aparèixer i la de CREAR també, perquè al cap i a la fi les persones creen i construeixen els seus camins. Nosaltres els acompanyem en aquests processos però són elles les que ho realitzen. Ens va faltar la imatge. Tots/es vam coincidir en una que la Sandra de Torrent ens va explicar (un nen construint una torre molt alta a la que semblava impossible posar més peces)… Bé, dir-vos que espero una propera edició amb ganes i il·lusió. Fins aviat.

Magalí Montmany Canut – Tècnica Inserció – DIL FdMA Sant Vicenç dels Horts