Vista a la FdMA Terrassa de la Najat Driouech, Diputada del Parlament

El dilluns 23 de maig al matí, vam rebre a la Fundació Maria Auxiliadora de Terrassa a la Diputada del Parlament, Najat Driouech, que va venir acompanyada de la Regidora de Ciutadania i Convivència, Ona Martínez i Josep Villagrasa, assessor de govern.

Ens havien anunciat el seu interès per conèixer la nostra realitat i intervenció social integral al barri de La Maurina i a la ciutat de Terrassa a través dels projectes Pam a Pam i El Viver.

La Najat és la primera diputada musulmana del Parlament de Catalunya. És llicenciada en Filologia àrab i està especialitzada en treball social, migracions i identitats culturals. Va decidir fer el pas d’entrar a la política amb l’objectiu de lluitar per aconseguir una societat cohesionada i garantir la màxima representativitat de les institucions catalanes. Defensa que la dona musulmana s’ha de desprendre de la “motxilla invisible dels estereotips” que carreguen i assegura que cal empoderar més les dones perquè puguin formar-se i ser les úniques responsables del seu futur personal i professional.

L’interès per la missió i el treball que es realitza a la nostra Fundació no només l’ha valorat i admirat, sinó que s’ha compromès a buscar, en el marc de les seves competències, algunes vies de solució per a temes que ens ocupen i preocupen presents en tantes persones, especialment joves, que viuen situacions de pobresa, desemparament, desigualtat i racisme. 

Va compartir amb l’equip directiu i ens va animar a seguir endavant amb l’estil tan salesià que tenim i sent creadores de “ponts i no de murs” com es va expressar en els objectius que tenim com a Fundació a Terrassa, ja que la pluralitat de cultures i creences és molt rica i variada. Vam acabar, agraint molt la vostra visita prenent un te i pastes.

Raquel Noain, Directora de la Comunitat de Salesianes de Terrassa 

Category:FdMA